Piers z Kurczaka w sosie Holenderskim

Składniki

2 Piersi z kurczaka(lub innego miesa drobiowego)
200g swiezych pieczarek
1 cebula,olej do smazenia,przyprawy
100g boczku wedzonego
1 puszka groszku z marchewka
1 sos holenderski w kartoniku
150g sera tartego

Przygotowanie

Piersi lub inne mieso pokroic w wieksza kostke i podpiec na oleju z przyprawami(pierz,wegeta,ostra przyprawa sol,papryka)i przelozyc do wysokiej formy.

W tym samym garnku przesmazyc pieczarki z cebula troche przyprawic.Posypac nimi piersi z kurczaka.
Przesmazyc boczek i posypac pieczarki.
nastepna warstwa to groszek z marchewka bez wody,

na groszek wylac sos

i posypac serem.

Wszystko zapiec okolo pol godziny w piekarniku na 180 stopni do momentu jak ser sie zrumieni.
Danie mozna przygotowac dzien wczesniej lub pare godzin przed impreza.Przed podanien zapiec.
Potrawe podajemy z pieczywem lub z salata.

Polecam dzisiaj robilam na obiad .Smacznego!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: