sos myśliwski (sprzątanie lodówki0

Składniki

kawałek wędliny obojętnie jakiej, cebula mała lub pół dużej (jeśli ktoś nie lubi cebuli może by por), zielony ogórek -kawałek,2 pieczarki ,groszek zielony 2 łyżki stołowe,łyżka margaryny,trochę mąki pszennej,pół łyżeczki od cherbaty słodkiej papryki w proszku ,sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie

wszystkie składniki kroimy w paseczki wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i dusimy razem z papryką ,dolewając trochę wody aby powstał sos,po około 20 min duszenia posypujemy wierzch potrawy maka i dusimy jeszczcze ok 5 min.mieszając.Zdejmujemy z ognia przyprawiamy do smaku i podajemy z suchym pieczywem.Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: