Rolada prawoślazowa

Składniki

150 gram herbatników
1 jajko
100 gram cukru pudru
10 pianek marschmallow
7 extra kwaśnych żelków
2 tabliczki gorzkiej czekolady
150 gram margaryny lub masła

Przygotowanie

Roztopić masło z czekoladą. Wystudzić. Do letniej masy dodać jajko i cukier, całość wymieszać. Dodać pokrojone drobno pianki i żelki. Cały czas mieszając wkruszać herbatniki. Ciasto musi byc gęste. Czasem może być konieczność wkruszenia większej ilości herbatników.
Masę wyłożyć na folię aluminiową i nadać forme rolady. Schłodzić w lodówce lub zamrażarce (1-4 godziny).
Kroić na cienkie plastry. Podawać schłodzone.

Tradycyjny deser jedzony we Francji. Tradycyjne marschmallowy były prawoślazowe!

Może nie dietetyczne, ale zawsze wyjdzie i jest dobre!. Dzieciaki uwielbiają!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: