Zupa z ryzu Khao Tom Gai

Składniki

1 l wody
75 g ryzu jasminowego
250 g mielonego miesa z kurczka albo
250 g mielonego miesa wieprzowego
2 lyzki tajskiego sosu rybnego
2 szczypty soli z selera salatkowego
2 szczypty czarnego pieprzu swiezo mielonego

4 jajka solone po tajsku, gotowane, albo smazone

do podania

posiekane listki swiezej kolendry
posiekany szczypior z wiosennych cebul

Przygotowanie

Zagotowac wode, dodac ryz i gotowac 20 minut
dodac mielone mieso i przyprawy
gotowac 5 minut

ugotowac , albo usmazyc solone jajka i podzielic na talerzach i
zalac goraca zupa

posypac kazda porcje kolendra i szczypiorem

smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: