Cappucino

Składniki

1 szkl. cukru
1 margaryna Kasia
1 całe jajko
5 żółtek
1 polewa czekoladowa
3 łyżki żelatyny
3 serki homo waniliowe 140g
3 saszetki kawy 3 w 1 lub 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
duża paczka biszkoptów małych
2 szkl. mleka w proszku

Przygotowanie

Margarynę miksować przez 10 min. Jajko + żółtka i cukier ubić na puszystą masę i powoli wlewać do margaryny utartej, cały czas miksować. Dodać serki homo, później 2 szkl. mleka w proszku,a na koniec żelatynę rozpuszczoną w pół szkl. gorącej wody (żelatynę wlać ostudzoną). Wszystko wymieszać powoli mikserem. Następnie na blasze układać biszkopty namoczone każde w kawie.

warstwa biszkopty warstwa masa warstwa biszkopty warstwa masa warstwa biszkopty polewa czekoladowa

Kawę do namoczenia biszkoptów rozpuścić w 0,5 l. gorącej wody.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: