Kurczak w cebuli

Składniki

300 ml oleju,
4 średnie cebule, drobno posiekane,
1 1/2 łyżki świeżego imbiru,drobno posiekanego,
1 1/2 garam masala,
1 1/2 łyżeczki świeżego czosnku,zmiażdżonego,
1 łyżeczka chilli w proszku,
1 łyżeczka kolendry mielonej,
3 owoce kardamonu,
3 ziarenka pieprzu,
3 łyżki pasty pomidorowej,
8 udek z kurczaka,bez skórek,
300 ml wody,
2 łyżki soku z cytryny,
1 zielone chilli,
świerze listki kolendry

Przygotowanie

Na dużej patelni rozgrzać olej.Dodać cebulę i smażyć na złoto.Zmniejszyć ogień,dodać garam masala,czosnek,kolendrę,oraz pieprz,dobrze wymieszać.Do przypraw dodać pastę pomidorową i smażyć przez 5-7 min.,ciągle mieszając.Dodać udka i dokladnie obtoczyć je w przyprawach.Wlać wodę,przykryć i dusić na wolnym ogniu 20-25 min.Skeopić sokiem z cytryny,dodać zieloną chilli oraz świeżą kolendrę,wymieszać.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: