Krakersy

Składniki

– 1-2 paczki krakersów (ja preferuje o smaku cebulowym lub tradycyjne)
– 50 dag sera żółtego wg smaku( ja lubię Gołdę)
– 2-3 łyżki majonezu,
– 3-4 ząbki czosnku
– orzechy włoskie do dekoracji i parę listkow pietruszki
– pieprz

Przygotowanie

Ser zetrzec na tarce o grubych oczkach. Przecisnąc przez praskę czosnek i dodac do sera (można dodać więcej niż podałam jak ktoś lubi badź zrezygnować z czosnku) Całość wymieszać z majonezem dodac pieprzu. Nakladać masę na krakersy małą łyżeczką ( nie smarować tylko nałożyć tak na kształt łyżeczki). Na serowej masie połozyć połowkę orzecha włoskiego i udekorować listkiem pietruszki.

U mnie ta przekąska zawsze znika najszybciej ze stołu jest bardzo łatwa w przygotowaniu dobra zarówno do piwa jak i jako przekąska imprezowa.

Życzę smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: