sałatka z ryżem i tuńczykiem II

Składniki

1. 2 woreczki ryżu (nalepiej parboiled)
2. 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
3. pół czerwonej papryki
4. mala cebulka
5. puszka kukurydzy
6. 4 jaja
7. okolo 3-4 łyżek majonezu
8. przyprawy (sól, pieprz)

Przygotowanie

Ryż ugotować i przestudzić. Do miski wrzucić odsączonego tuńczyka, kukurydzę, pokrojoną w kostkę cebulkę, paprykę i jaja. Dorzucić ostudzony ryż. Dodać majonez i przyprawy. Wszystko dokladnie wymieszac. Wstawić do lodówki aby sałatka sie schłodziła.
Sałatka pyszna. Ja uwielbiam tuńczyka. Próbowałam wielu kombinacji salatki z tą rybka i wlaśnie ta mi najlepiej przypadła do gusty.
Smacznego!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: