Zupa z kapusty słodkiej

Składniki

3 cebule,2 łyżki oleju,mała kapusta (biała lub włoska),4 ziemniaki,sól,pieprz,kminek,majeranek,bazylia, kolendra,sos sojowy.

Przygotowanie

Pokrojoną cebulę mieszając podprażyć na suchej patelni na złoty kolor, dodać oleju, pokrojonej kapusty, ziemniaków, przyprawi smażyć 2 – 3 minuty.
Następnie wlać 3 szklanki wrzącej wody i gotować ok 20 minut.
Przed podaniem przyprawić do smaku sosem sojowym.
Zupę można jeść z kromkami razowego chleba, posmarowanymi masłem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: