sernik z płatkami migdałowymi

Składniki

CIASTO:
4 szkl mąki, 3żółtka, 3\4 margaryny, 1\3 szkl cukru, 3 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy.
MASA SEROWA :
2 jajka, 12 dag cukru, 1\4 łyżeczki soli, skórka otarta z 1\2 cytryny, 50 dag białego sera.

MASA JAJECZNO- MAŚLANA:
18 dag masła, 15 dag cukru, olejek waniliowy, 4 jajka, 4 łyżki mąki, 10 dag migdałów
pociętych w płatki.

Przygotowanie

CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Formę wyłożyć pergaminem, na to wyłożyć ciasto oblepiając brzegi.

MASA SEROWA:
Całe jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę dodając sól oraz skórkę z cytryny.
Następnie dodawać po 1 łyżce zmielonego białego sera i dalej ucierać na gładką
masę. Rozsmarować masę serową na cieścvie kruchym.

MASA JAJECZNO- MAŚLANA;
Masło utrzeć z cukrem dodając 1 jajko i olejek waniliowy. Następnie dodawać mąkę
i wbijać kolejne jajka. Masę jajeczną nałożyć na masie serowej , posypać ją płatkami migdałowymi.
Piec 50 minut w temperaturze 1800C.
Sernik jest pyszny !!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: