ryż z warzywami, pieczarkami i mięsem

Składniki

3 torebki ryżu
woda do ugotowania ryżu

ok 500 gram mięsa mielonego
1 opakowanie zupy pieczarkowej lub jarzynowej mrożonej
1 duża cebula
margaryna do smażenia
Przyprawy do smaku: maga, pieprz, kostka rosołowa lub Vegeta, szczypta curry, ząbek czosnku zmiażdżonego lub granulowany, sól do smaku jeśli trzeba

Przygotowanie

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Na patelnie dać trochę margaryny, dodać mięso mielone, pokrojona w kostkę cebulę, wsypać mrożone warzywa ale będą bardzo miękkie jak da się od razu. Doprawić. Smażyć na patelni często mieszając. Pod koniec smażenia wsypać ugotowany ryż. Porządnie wymieszać i bardzo krótko podsmażyć jeszcze. Podawać z ulubionym sosem np:pomidorowym, grzybowym, kefirem lub keczupem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: