Sernik na zimno-ptasie mleczko

Składniki

3 różne galaretki
1 kremówka
3 serki homogenizowane(waniliowe lub naturalne, naturalne są mniej słodkie)
paczka biszkoptów
opcja: owoce
opcja: 4 galaretka na wierzch

Przygotowanie

– galaretki rozpuszczamy w 300 ml wody (jeżeli normalnie jest na 500ml)
– kremówkę miksujemy na piankową masę
– gdy galaretki nieco zastygną dodajemy po równo do każdej kremówki i po 1 serku(robią się ładne pastelowe kolory)
– gdy bedą mocnej scięte ale nie zupełnie wylewamy warstwami na blachę (kolejno i czekamy aż zasygnie na blaszce)
– można dodać owoce do każdej z warstw lub na wierzch, i zalac klarowną galaretką

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: