Rafaello 2 (bez pieczenia

Składniki

2 paczki krakersów
3 szklanki mleka
1 i 1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
3 łyżki(stołowe) mąki ziemniaczanej
3 łyżki(stołowe) mąki pszennej

3 żółtka
1 i 1/2 kostki masła roślinnego
2 paczki wiórków kokosowych
(ok.200g)

Przygotowanie

Zagotować dwie szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać do tego rozpuszczone w jednej szklance mleka – mąkę pszenną i ziemniaczaną z żółtkami (po dodaniu dokładnie wymieszać aby nie powstały grudki). Zmiksować masło roślinne i dodać ostudzoną masę (budyń) plus 1 i ½ paczki wiórków kokosowych. Wyłożyć folią aluminiową dużą brytfankę i układać warstwę krakersów, następnie połowę kremu, ponownie układać drugą warstwę krakersów i resztę kremu, posypać ½ paczki wiórków. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: