Surówka z kapusty penińskiej, czerwonej papryki i kukurydzy

Składniki

1 mała kapusta pekińska,
1 duża czerwona świeża papryka,
1 puszka kukurydzy,
sól, cukier, pieprz prawdziwy, sok z cytryny, olej,
świeży koperek.

Przygotowanie

Kapustę obrać, obmyć pod bieżącą wodą, poszatkować dość drobno. Paprykę wydrążyć, umyć, drobno pokroić, wrzucić wszystko do miski, dodać odcedzoną kukurydzę. Posolić dwiema szczyptami soli, jedną szczyptą pieprzu, dodać łyżeczkę cukru, dwie łyżki soku z cytryny. Można też dodać drobno pokrojony świeży koper, ale to jak ktoś lubi. U mnie w domu taka wersja tej surówki robiła furorę w zeszłym roku, a w tym wersja bez papryki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: