Bagietka czosnkowo-pietruszkowa

Składniki

2 bagietki
maslo (ok pol kostki )
czosnek(4-5 zabkow)
folia do pieczenia
pieprz
sol
pokrojona natka pietruszki

Przygotowanie

w miseczce musimy rozgniesc maslo i dadac do niego czosnek sol i pieprz oraz pokrojana natke pietruszki

bagietke nacinamy po skosie na dlugosci tak aby nie przeciac bagietki tylko zeby ja naciac ( jak kielbaske na grila)

miedzy przerwami smarujemy ja naszym maselkiem czosnkowo piertuszkowym w nie za duzej ani nie za malej ilosci

nastepnie owijamy bagietke w fole i pieczeny w tem.180 stop. przez ok 15 min ( poleam sprawdzac jak bedziemy widzialy ze bagietka sie rumieni mozemy wylaczyc tem.i zostawic na kolejne 2 min zeby doszla)

Po wyciagnieciu serwujemy goraca z dipami badz z kremowymy zupami (takimi jak w moich przepisach) bardzo polecam do grilla lub pieczonego miesa

Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: