miodula

Składniki

Miód pszczeli płynny – 1 szklanka
spirytus – 1 szklanka
woda przegotowana 1 szklanka

Przygotowanie

Przestudzoną wodę połączyć z miodem, dokładnie wymieszać, po czym wlać spirytus. Miodulę przyrzadzać w czystych słojach lub butelkach i szczelnie zamykać. Wódka jest lepsza, jesli przechowywana jest przez dłuższy okres
MIODULA to stara nazwa MIODU PITNEGO tak zwanego trójniaka

PS:
przepis pochodzi z ksiazki “śląska kucharka doskonała” wydanej w katowicach w 1990 roku

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: