niebianski tort czekoladowy

Składniki

2 jajka
75 g cukru
2 paczki cukru waniliowego
60 g maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
10 g kakao
50 g wiorkow kokosowych
1 puszka ananasa
150 g dowolnego dzemu
725 g kremowki
1 smietan fix
100 g gorzkiej czekolady
25 g margaryny
12 rurek waflowych z czekolada
1 lyzka cukru + 1 lyzeczka

Przygotowanie

ubic bialka z 2 lyzkami wody na sztywna piane
wsypac 75 g cukru
dodac zoltka
wymieszac make z proszkiem i kakao przesiac do masy i znow wymieszac
spod tortownicy wylozyc papierem
wylac mase do tortownicy
piec 20 min 175 st
ciasto ostudzic

wiorki kokosowe uprazyc na patelni
ananasy osaczyc a potem pokroic
ciasto posmarowac dzemem i oblozyc owocami
ciasto zamknac w kolnierzu tortownicy

500 g kremowki ubic na sztywno dodajac cukier waniliowy smietan fix 1 lyzke cukru
wsypac uprazone wiorki chlodzic to wszystko w lodowce przez 2 godz
potem nalozyc na ananasy ponownie schlodzic

czekolade polamac stopic z margaryna oraz ze 100 g kremowki
chlodzic przez 15 min
nalozyc na smietane kokosowa
chlodzic ciasto 2 godz

125 g kremowki ubic z 1 lyzeczka cukru
nalozyc do szprycy ozdobic tort bita smietana i rurkami

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: