Krokiety pieczarkowo-ziemniaczane spajdera

Składniki

1kg pieczarek
30 dkg ziemniaków
4 duże cebule
30 dkg. sera żółtego.
sól, pieprz
Naleśniki ok. 30 szt.
Bułka tart i jajka do panierowania.

Przygotowanie

pieczarki kroimy bardzo drobno i smażymy tak długo aż zredukuje się woda z pieczarek.
ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę lub praskę,
cebulę kroimy bardzo drobno i smażymy az będzie mięka.
Serkroimy w grub słupki.
Z pieczarek, ziemniaków i cebuli robimy farsz doprawiamy pieprzem i solą
nastepnie zawijamy krokiety dodając do każdego słupek sera żółtego
panierujemy i hop na patelnię , smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: