Moja ulubiona zupa pomidorowa

Składniki

skrzydlo z indyka ewentualnie szyja z indyka lub podudzie z indyka
wegeta
sól
przecier pomidorowy
śmietana
cukier

Przygotowanie

Mięso myjemy, wkładamy do garnka i gotujemy tak mniej wiecej 30 min- dodac łyżkę wegety i troszkę soli.
Na patelnie lejemy odrobinę oleju i wrzucamy przecie pomidorowy. Podsmażamy go i dodajemy troche wegety i dwie łyżki cukru zeby zupa nie była za kwaśna. Dodajemy do wywaru. Następnie do małego garnuszka dajemy dwie łyżki śmietany (można dodać więcej – to zależy jak kto lubi) sypiemy szczyptę soli żeby się śmietana nie ścieła i dodajemy troszkę zupy, mieszamy to i dodajemy do zupy. Jeśli zupa jest za rzadka robimy zasmażkę.

ZUPA GOTOWA.

Ugotować makaron najlepiej świderki i dodać całość do zupy zrobi się gęściejsza.

Zyczę smacznego wszystkim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: