Paluszki cynamonowe z jabłuszek

Składniki

♣ 1/2 szklanki mąki
♣ 3 jajka
♣ 3 jabłka
♣ 1/2 łyżeczki cynamonu
♣ 1/2 opakowania cukru waniliowego
♣ mleko
♣ cukier puder do posypania
♣ olej do smażenia

Przygotowanie

żółtka oddzielić od białek,wymieszać z mąką, cynamonem i cukrem waniliowym.Wlać tyle mleka,żeby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki.Ubić pianę na sztywno i połączyć z masą delikatnie mieszając.Jabłuszka obrać, pokroić w słupki o wymiarze frytek.
Rozgrzać na patelni olej,zanużać każdy paluszek w cieście i usmażyć na złoty kolor.Osączyc na bibule z tłuszczu i posypać pudrem.Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: