Pasta z twarogu i z oliwek

Składniki

40 dag tłustego twarogu
150 ml jogurtu
10 dag zielonych oliwek (bez pestek)
1 mała cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól pieprz i sproszkowana słodka papryka do smaku.

Przygotowanie

Twaróg rozetrzeć lub zmiksować z jogurtem i zieloną pietruszką. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Oliwki posiekać. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i papryką.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: