Porowo-marchwiowa surówka do niedzielnego obiadu

Składniki

składniki dla 4 osob:
2 duże pory
2 -3 marchewki
1 duże jabłko
2 średnie ogórki kiszone
4 jaja na twardo
sól, pieprz
majonez

Przygotowanie

Pory dokładnie oczyścić i pokroić na półplasterki. Posolić, wymieszać i odstawić na ok.30 min. Można też sparzyć wrzątkiem, ale wtedy uciekną nam witaminki. Marchewki i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych okach. Wymieszać z porami, dodać ogórki i jaja starte na tace lub bardzo drobno posiekane. Doprawić pieprzem i wymieszać z majonezem.

SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: