Jablecznik piernikowy Natki

Składniki

SKLADNIKI
4 jajka
1 szkl cukru,1 cuker wyniliowy
3/4 szkl oleju zwyklego
2 szkl maki zwyklej
1lyzeczka sody
1lyzeczka proszku do pieczenia
1 garsc orzechow wloskich na drobno pokrojanych
5-6 jablek pokrojonych na kosteczke
2-3 lyzeczek cynamonu mielonego

Przygotowanie

WYKONANIE

4 bialek ubic na sztywno dodajac cukier i cukier wynilowy,dodac zoltka dalej ubijac wlac olej dodac make, jablka i reszte skladnikow ,wymieszac .Ciasto wylozyc na blaszke posmarowana margaryna i posypana bulka tarta.

Piec 35 -40 minut na 180stopni na termobiegu troche krucej .

Ja ozdobilam bita smietana ale nie musi byc mozna tylko posypac cukrem pudrem lub polac polewa POLECAM!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: