Jeżyki po kielichu

Składniki

ciasto:
kostka margaryny
6 jajek
25 dkg cukru
25 dkg mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

polewa:
kostka margaryny
1,5 szklanki cukru
4 łyżki kakao
cukier waniliowy
3 lub więcej kieliszki spirytusu

Przygotowanie

ciasto:
Margarynę, jajka i cukier ubić mikserem.
Dodać mąke i proszek do pieczenia wymieszać.
Piec w 180 st. 45 minut
Ciasto trzeba dobrze wysuszyć.
Ostudzić i pokroić w niewielką kostkę
Widelcem nakłuć kostke i zanurzyć w polewie, obtoczyć w kokosie i ułozyć na papierze.

polewa:
Wszystkie składniki oprócz spirytusu zagotować i ostudzić
Dodać spirytus i wymieszać.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: