Składniki
kurczak-1,5 kg.1 szklanka ryżu3 cebule2 ząbki czosnkupęczek natki pietruszki1 szklanka bulionusól,pieprz,tymianek SOS CEBULOWY
2 cebule
2 łyżki oleju
curry
sól
pieprz
Przygotowanie
WYKONANIE
Ryz gotować 15 minut w osolonej wodzie.
Cebulę i czosnek drobno posiekać.Zeszklić na oleju.
Natkę pietruszki posiekac i razem z cebula i czosnkiem dodać do ryżu.Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Kurczaka umyć,osuszyc i natrzeć solą,pieprzem i tymiankiem.
Nafaszerować ryżem i otwór zszyć nicią.
Na patelni rozgrzać olej i zrumienić na nim kurczaka ze wszystkich stron.
Przełożyć bo brytfanny,zalać bulionem i piec 1 godz. w temp.200
SOS
Cebulę drobno posiekać,zrumienić w rondelku na oleju.
Wlac sos z pieczenia kurczaka,zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej.Zagotować i doprawić curry,solą i pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z MOJEGO GOTOWANIA
Leave a Reply