Gulasz z serc z kluskami

Składniki

KLUSKI:
3 jajka
6-8 łyżek mąki pszennej
sól

SOS:
50dag drobiowych serc
2 duże cebule
30dag pieczarek
10dag śmietany 30%
łyżka mąki
sól
pieprz
olej

Przygotowanie

1. Z jajek, mąki i soli wyrabiamy ciasto. Jeśli ciasto jest za gęste, dolewamy mleka. Nabieramy porcje łyżką i gotujemy w osolonym wrzątku kilka minut.
2. Serca i pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju, następnie dusimy ok. 30 min, podlewając wodą. Zabielamy śmietaną z mąką i doprawiamy. Gotujemy aż sos zgęstnieje.

MOŻNA PODAWAĆ RÓWNIEŻ Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI LUB MAKARONEM

” Przyślij przepis “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: