sałatka z tuńczyka warstwowa szybka

Składniki

1 puszka tuńczyka
20 dag sera żółtego
4 jaja ugotowane na twardo
cebula
majonez

Przygotowanie

Białka z 4 jaj oddzielamy od żółtek, białka trzemy na tarce o grubych oczkach, na to dajemy potarkowany ser żółty, następnie warstwa majonezu (tak aby pokryło ser), dalej tuńczuk rozdrobniony z puszki (najlepiej sałatkowy w sosie własnym) na to cebulka drobniutko pokrojona, kolejna warstwa to znowu potarkowany ser, teraz majonez i na sam wierzch sałatki dajemy żółtka starkowane na najmniejszych oczkach

W skrócie, czytając od spodu do góry warstwami:

-żółtka (na górze)
-majonez
-ser
-cebula
-tuńczyk
-majonez
-ser
-białka (na spodzie)

Uwaga: Aby żółtko tak szybko nie wyschło, przed podaniem zakryc sałatkę folią spożywczą. Najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: