Pizza ze szpinakiem i fetą

Składniki

Ciasto na pizzę robię z przepisu Wkn nr 2

http://www.wielkiezarcie.com/przepis110.html

1 opakowanie mrożonego szpinaku

1 opakowanie sera feta

15 dag wędliny

15 dag żółtego sera

2 cebule

5 ząbków czosnku

katchup

Przygotowanie

Przygotować ciasto zgodnie z przepisem z linku podanego obok.

Na patelni odparować szpinak, pod koniec dodać przeciśnięty czosnek, przyprawić.

Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.

Fetę i wedlinę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce.

Wyłożone na blaszkę ciasto posmarować katchupem, dodać podsmażoną cebulę i piec ok 10 minut.

Po tym czasie nałożyć warstwę szpinaku, wędlinę, fetę i piec ok 20 minut.

Pod koniec posypać żółtym serem.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: