Wiosenny makaron pod parmezanową kołderką PYCHA

Składniki

składniki

2 duże pomidory
1 cukinia
2 ząbki czosnku
1/3 papryczki chili lub pół łyżeczki ostrej papryki
1 żółta papryka
20 dag pieczarek
1 cebula
20 dag wieprzowego mięsa mielonego
oliwa z oliwek
bazylia
ser typu parmezan
przyprawa typu vegeta
sól biała
pieprz ziołowy
2 łyżeczki ziołowego koncentratu pomidorowego

Do dekoracji:

pomidory
ogórki
rzodkiewka
cebula
szczypiorek
listki bazylii

Przygotowanie

Świderki z pełnego ziarna w ostrym warzywnym sosie, świetnie nadają się zarówno jako obiad dla całej rodziny, jak i jako romantyczna kolacja dla dwojga.
Polecam serdecznie!

Mięso zasmażyć na patelni dodając wegetę do smaku.

Pomidory sparzyć, zahartować zimną wodą i obrać ze skórki. Czosnek przecisnąć przez praske. Wszystkie warzywa drobno posiekać, lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwe i dodać przygotowane warzywa. Gdy zmiękną, dodać czosnek, oraz wlać rozprowadzony w wodzie koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Wsypać pół łyżeczki tartej bazylii, lub kilka posiekanych listków. Wsypać wcześniej przygotowane mięso. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gorący makaron wymieszać z gorącym sosem. Tak przygotowane danie wykładać na talerz, posypywać parmezanem i dekorować w/w nowalijkami, które dodatkowo pełnią rolę surówki. Podawać na gorąco. smacznego!!!

przepis i zdjecie z uwielbiam.pl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: