delikatna flaczki z boczniaków

Składniki

1 kg boczniaków kwałek żebra z mięsem wołowego lub rozbeft
2 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
liście laurowe ziele angielskie
przyprawa do flaków ja używam delikat do flaków knora
odrobina przecieru pomidorowego
sól pieprz,ostra i łagodna papryka,majeranek,

Przygotowanie

żebro lub rozbeft dobrze wypłukać wstawić na zimną wodę dodać jarzyny liść laurowy ziele angielskie i gotować dosyć długo aż mięso będzie miękkie.Boczniaki dobrze obmyć pokroić w cienkie paseczki dodoać do wywaru i gotować .Karzyny wyjąć starkować mięso pokroić w paseczki dodać do wywaru z boczniakami doprawić przyprawami i przecierem.Jeśli ktoś woli bez przecieru to nie dawaj a jak chcesz zagęścić to dodaj zamsmażkę i tylko trzeba zjeść SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: