Sałatka z tuńczykiem

Składniki

1/2 kg ugotowanej, pokrojonej zielonej fasolki szparagowej
3-4 korniszony pokrojone na spore kawałki
puszka tuńczyka w sosie własnym ( kawałki)
1 czerwona cebula pokrojona w piórka
kilka pomidorków koktajlowych pokrojonych na kawałki
4 jajka ugotowane na twardo, pokrojone na sześć części

sos vinaigrette, pół łyżeczki cukru, nieco mielonego pieprzu

Przygotowanie

Składniki ułożyć w salaterce wg własnego upodobania.
Ja najczęściej układam warstwami:
fasolka, cebula, jajka, korniszony, tuńczy, pomidory.
Sałatkę polać sosem vinaigrette+ cukier+pieprz.
Można zamiast sosu vinaigrette dać sos sałatkowy ziołowy+ ocet winny+cukier+pieprz.

Świetnie komponuje się z czerwonym wytrawnym winem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: