Ciasto czekoladowe z kwasna smietana

Składniki

230 g cukru
220 g maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
85 g kakao
1 lyzeczka sody
50 ml oleju
200 g kwasnej smietany
170 ml wody
2 jajka

ew. polewa czkoladowa

Przygotowanie

1. Piekarnik nagrzac do 180°C. Foremke do babek wysmarowac tluszczem.

2. Wszystkie skladniki ciasta razem polaczyc i wylac ciasto do foremki.

3. Piec 35-40 minut. Po wyjeciu z piekarnika zostawic ciasto na 10 minut w foremce. Jak ostygnie mozna polac polewa.

Ciasto to jest soczyste, ale jesli chcemy zeby bylo jeszcze bardziej wilgotne mozemy dodac do niego wisni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: