Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami

Składniki

ciasto francuskie

10 dużych pieczarek

2 średnie cebule

przyprawy do smaku (pieprz, sól)

1 jajko

Przygotowanie

Pieczarki trzemy na tarce, dusimy razem z drobno pokrojoną cebulą, doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, kroimy w prostokąty, na jedną połowę nakładamy farsz, przykrywamy i zlepiamy boki. Przed włożeniem do piekarnika można posmarować roztrzepanym jajkiem, aby ciasto lepiej się zrumieniło. Pieczemy w piekarniku (ok 180 stopni) max 10 min.
Najlepiej smakują podawane z czerwonym barszczem🙂

Smacznego:-)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: