surówka z marchewki

Składniki

5 marchewek

3-4 jabłka
rzodkiew
sok z cytryny
pół łyżeczki cukru, lub więcej jeśli ktoś lubi słodkie
natka pietruszki

Przygotowanie

Zetrzeć marchew na drobnych oczkach, skrapiać cytryną i mieszać co jakiś czas, w ten sposób zachowa ładny kolor, następnie zetrzeć rzodkiew ( około 3-4 łyżki) można na końcu dodać więcej dla lubiących ostre surówki, mieszać skropić cytryną, następnie zetrzeć jabłka na większych oczkach, skropić cytryną wymieszać, smakować w trakcie żeby surówka nie była za kwaśna, dlatego skrapiać ostrożnie. Dodać cukier wedle uznania. Na końcu dodać pokrojoną drobno pietruszkę, około 2 łyżki, żeby było ją widać. Smacznego🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: