Porzeczkowa galaretka z rozmarynem

Składniki

500 g oczyszczonych porzeczek
1/2 l. wody
1/2 lyzeczki /malej-kawowej/ drobno pokrojonego rozmarynu
1 Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetkera
1 kg cukru

Przygotowanie

Porzeczki gotowac z woda okolo 5 minut. Zdjac z ognia, pozostawic pod przykryciem 10 minut.
Nastepnie przecedzic przez plotno.
Odmierzyc 3/4 litra soku, wmieszac do niego rozmaryn z Gelfixem, chwile pogotowac.
Dodac cukier i stale mieszajac doprowadzic do zagotowania.
Gotowac 1 minute.
Goraca galaretke wlac do sloikow /do pelna/, zamknac. Odwrocic do gory dnem na 5 minut.

Przepis z broszury Dr.Oetkera

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: