Parówki po węgiersku

Składniki

8 parówek

40 dkg pieczarek

3 duże cebule

koncentrat pomidorowy

1,5 szklanki bulionu

vegeta, szczypta majeranku i tymianku

Przygotowanie

Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oleju.

Dodać pieczarki pokrojone w paski i dalej smażyć aż będą miękkie.

Dodac parówki pokrojone w księżyce.

Zalać wszystko bulionem dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i zagęścić mąką.

Można podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.

Porcja wystarcza na 4 głodne osoby.

Parówki można zastąpić kiełbasą.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: