klopsy inaczej

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego
pół cebuli, pokrojonej drobno
jajko
majranek
1 łżeczka vegety
bułka tarta
duże pieczarki
sół , pieprz

Przygotowanie

Duże pieczarki umyć, wyciąć nóżki, posolić, popieprzyć. Zostawić tak jakiś czas.
Mięso mielone wymieszać ze wszystkimi składnikami,nóżki od pieczarek drobno pokroić i dodać do mięsa, doprawić do smaku. Bułki tartej dodać tyle żeby mięso się skleiło. Nie wiem ile bo każdy sam dodaje wg. uznania.
włożyć mielone do pieczarki. Nagrzać piekrnik i włożyć pieczarki z mielonym, na blachę pokropić trochę oleju. Piec około 20 minut w temperaturze 220 stopni. Ja piekłam je w kombiwarze. Podawać z ziemniakami i surówką.

Można podawkać na prywatkach jako przekąska, zawsze szybko znikają.

POLECAM !!!!
tak wygląda po upieczeniu, ładnie brązowe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: