Rewelacyjna sałatka meksykańska

Składniki

puszka czerwonej fasoli,
puszka groszku,
puszka kukurydzy,
1/2 czerwonej świeżej papryki,
1/2 kwaśnego jabłka,
3 ogórki kiszone lub konserwowe,
10 dag żółtego sera,
białe marynowane cebulki – 20-25 sztuk,
sól,
pieprz,
majonez,
musztarda.

Przygotowanie

Czerwoną fasolę opłucz i osącz, dodaj pozostałe puszkowe warzywa oczywiście odsączone, cebulki, pokrojone w kostkę ogórki, paprykę, jabłka i ser. Dopraw solą, pieprzem, musztardą, wymieszaj z majonezem.

Sałatka jest najlepsza kiedy się trochę przegryzie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: