Roladki drobiowe z zielonym nadzieniem kasiulii

Składniki

Przepis na 2 duże roladki lub 4 mniejsze:
1 podwójna pierś
1 opakowanie serka wiejskiego
pieprz
vegeta
ok. 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
pęczek koperku
pęczek szczypiorku
mąka
woda ok 1/2 szkl
olej

Przygotowanie

Zrobiłam 2 duże roladki (ale można zrobić 4 mniejsze). Piersi rozbiłam na 2 duże płaty, natarłam vegetą, pieprzem i musztardą. Na każdym płacie położyłam posiekany szczypior i koperek, następnie nałożyłam porcję serka wiejskiego, szczelnie zwinełam i docisnełam, obtoczyłam w mące. Smażyłam na rumiano, zalałam wodą, dodałam 1 łyżeczkę musztardy i resztę serka wiejskiego Dusiłam aż prawie cały sos się zredukował. Roladki udekorowałam miętą.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: