Skrzydełka maggi

Składniki

ok 1,5 kg skrzydełek z kurczaka
przyprawa maggi w płynie
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Skrzydełka myjemy, oddzielamy w stawach, końcową część wyrzucamy.

Wrzucamy je do miski i zalewamy maggi (mają pływać w słusznej ilości tej przyprawy). Odstawiamy na minimum godzinę (najlepsze po 4-5 h).

Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną, obtaczamy w tym skrzydła i smażymy do zrumienienia na głębszym tłuszczu. Osączamy na ręczniku papierowym.

SMACZNEGO!

To fantastyczna przekąska, propozycja kolacji… Robi furrorę na imprezach wszelkiego rodzaju.

Zapewne zostanę skrytykowana, za użycie przyprawy takiej jak maggi, ale te skrzydełka są warte grzechu…

Przepis otrzymałam od koleżanki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: