Pierogi czarno – białe

Składniki

CIASTO x 2
– 0,5 kg mąkki pszennej x2
– 250 ml wody x2
– szczypta soli x2
– łyżka oleju x2
– kakao 1 łyżka

FARSZ
– 2 tabliczka czekolady baiłej
– 2 tabliczka czekolady ciemnej

Przygotowanie

Robimy 2 ciasta. Łączymy składniki, wyrabiamy i jedno ciasto robimy z kakaem. Gdy robimy jedno drugie najlepiej schować do woreczka foliowego. Rozwałkowujemy i wycinamy kwadraciki mniej więcej 3 na 4 cm. Na kwadracik ciemnego ciasta dajemy kostkę białej czekolady, przykrywamy drugim i zlepiamy brzegi. To samo robimy z ciemną czekoladą tylko zlepiamy ją w jasne ciasto:) Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gotowe i smaczne:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: