tort adwokat z brzoskwiniowa kołderką

Składniki

CIASTO;1 szklanka mąki,6 jajek,1 szkl.cukru,1 kisiel cytrynowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. KREM;3szkl.mleka, półtora szkl. cukru,7 zóltek,2 budynie waniliowe,40dag masła, 3 łyżki kakao, 1 puszka brzoskwiń, 1 gorzka czekolada.

Przygotowanie

CIASTO;jajka ubij z cukrem, wsyp mąke proszek do pieczenia ,kisiel,wymieszaj.Ciasto przelej do tortownicy wylozonej pergaminem. piec 40 min w 180 stopniach. KREM;zagotuj 2i pół szklanki mleka z cukrem, zóltka polącz z budyniem i pozostałym mlekiem. wlej do wrzącego mleka mieszajac zagotuj . masę wystudż utrzyj z masłem. czekolade zetrzyj na tarce o małych oczkach . brzoskwinie osącz . syrop zachowaj. 2/3 owoców posiekaj. reszte cienko pokrój. krem podziel na 2 częsci . do jednej dodaj kakao i startą czekolladę , do drugiej pokrojone w kostke brzoskwinie.Biszkopt przekrój na 3 krążki . nasącz je syropem . przełóż krążki kremami.wstaw do lodówki na 2 h. przed podaniem udekoruj pokrojonymi brzoskwiniami.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: