Ciasto cycki murzynki

Składniki

· 8 paczek herbatników szkolnych

· 2 paczki biszkoptów (dużych)

· 1 puszka ugotowanego mleka skondensowanego słodzonego

· 1 Krem karpatka Delekty

· 1 krem do tortów czekoladowy

· Margaryna (do kremów)

Przygotowanie

Mleko skondensowane gotować 4-6 godz. na wolnym ogniu najlepiej dzień wcześniej (można też kupić gotowe, jetst bardzo dobre i o wiele łatwiej ).

Krem Karpatka i tortowy przyrządzić wg przepisów.

Na dno blachy ułożyć herbatniki, na nie krem karpatka, następnie kolejna warstwa herbatników i karmel. Potem znów warstwa herbatników i krem czekoladowy. Na kremie ułożyć biszkopty. Biszkopty polać polewą kakaową lub czekoladową.

PYSZNE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: