Karkówka aromatyczna

Składniki

Potrzebne będą:
– główka czosnku,
– pieprz czarny ziarnisty,
– ziele angielskie

i karkówka oczywiście:)) (około 1kg )

Przygotowanie

Nie zbyt dużą karkówkę nakłuwamy co trzy centymetry nożem z ostrym czubkiem. W każdą dziurkę wkładamy ćwiartkę ząbka czosnku oraz po jednym ziarenku pieprzu
i ziela angielskiego. Nacieramy majerankiem lub papryką

(podobno obie wersje smakują równie doskonale).
Pieczemy ponad godzinę w temperaturze około 180 stopni Celsjusza. Wyśmienita tuż po upieczeniu jak również na zimno.

(na zdjęciach karkówka z majerankiem)

(źródło: Program Radiowej III
pt.”Poszukiwacze zaginionych smaków”)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: