falafel

Składniki

Skaladniki:
400 g ciecierzycy zwanej tez grochem wloskim
1 cebula
1 peczek natki pietruszki
2 zabki czosnku
2 lyzeczki kminu
1 lyzeczka nasion kolendry (zmielonych)
pieprz sol
ewentualnie 2-3 lyzki maki
olej do smazenia

Przygotowanie

Sposob przygotowania:
Ciecierzyce namoczyc 24 godz.w zimnej wodzie,nastepnie zciagnac skorke.wszystkie skaldnki oprocz maki zmiksowac ,odstawic na godz.do lodowki,dodac make aby mozna bylo formowac niewielkie pulpety smazyc na glebokim goracym oleju.
Podawac z humuss lub z salata.najlepsze zaraz po usmazeniu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: