Pyszne goŁĄbki

Składniki

60 dag białej kapusty
3 cebule
1/2 szklanki kaszy gryczanej
1/2 szklanki ryżu
1/2 szklanki kaszy manny
1/2 szklanki kaszy jeczmiennej
3 jajka
60 dag miesa mielonego

Przygotowanie

kapustę posiekać, posolić i odstawic na godzinkę z pokrojona cebulą.
następnie oddusic i wszystkie składniki razem wymieszać.Zrobic wywar z rosołku 1 litr-2 kostki. Uformować gołabki (kotleciki) i smażyc a nastepnie kłaść do brytfany(naczynie żaroodporne) i zalac wywarem. Piec 1 – 2 godzinki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: