Francuskie koperty z jabłkami według Dżelki

Składniki

ciasto francuskie
jabłka
cynamon
cukier

Przygotowanie

Obrać jabłka i pokroić na drobne kawałki. Poddusić je z cynamonem i cukrem. Ciasto francuskie rozmrozić według przepisu na opakowaniu. Pokroić na kawałki o bokach ok. 8 cm. Na każdy kwadracik położyć łyżkę podduszonych jabłek i złożyć w koperty. Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200o. !Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem!

SMACZNEGO !!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: