Krem do rurek

Składniki

375 ml śmietany 30%
5 jajek
1 1/2 margaryny/ masła
1 1/2 szkl cukru pudru

Przygotowanie

Śmietanę i żółtka dac do garnka i ciągle mieszająć gotowac na małym ogniu aż się zgęstnieje. Ostudzić i przetrzec przez sitko.

Cukier utrzec z masłem,, dodawac stopniowa masę ze śmietany i żółtek i połaczyc na gładko. Na samym koncu dodac pianę ubita z pozistałych z jejek białek.

Lekko wymieszać i napełniać rurki.

Z tej porcji wyszło mi masy do napełnienia 50 rurek robionych z przepisu ” Rurki prawie francuskie”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: