Zapiekanka z ryzu i jablek

Składniki

– 1 kg jablek
– szklanka ryzu
– mleko
– maslo
– cynamon, cukier, sol (do smaku)

Przygotowanie

Ryz ugotowac w lekko osolonej wodzie i mleku (pol na pol) na gesto.
Jablka zetrzec na tarce.
Polowe ryzu rozlozyc w formie do zapiekania, posypac cukrem i wlozyc kilka kawalkow masla. Przykryc polowa jablek, posypac cukrem i cynamonem.
Na to polozyc reszte ryzu, ponownie kawalki masla, a potem reszte jablek, posypac cukrem i cynamonem.

Piec ok. 1 godz. w temp.200°C.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: