Kurczak z warzywami po chińsku Asiuniasi

Składniki

400 g warzyw pokrojonych w cienkie paseczki : marchew , seler , por
80 g suszonych chińskich grzybków
3 łyżki oleju
300 g. piersi kurczaka
2 łyżki sosu sojowego
makaron sojowy
sól , Przyprawa do dań kuchni azjatyckiej WOK Kotanyi

Przygotowanie

Warzywa i grzyby przesmażyć 5 min. na patelni . Posolić , wyjąć . Na tym samym tłuszczu podsmażyć piersi pokrojone w paseczki . Dodać 2 łyżki przyprawy Kotanyi i sos sojowy . Dosolić do smaku . Krótko smażyć , dodać warzywa i makaron sojowy (wcześniej 3 minuty moczony we wrzątku) , chwilę dusić (warzywa mają być al dente ).
Smacznego !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: